Infinigate neemt Nederlandse VAD CRYPSYS over

Met deze overname sluit Infinigate een aanzienlijke geografische kloof in Noord-Europa en breidt zijn aanwezigheid verder uit naar 10 landen.

CRYPSYS is een succesvolle VAD met focus op IT-security en is daarom een ​​perfecte match met de strategie van Infinigate. CRYPSYS is gevestigd in Gorinchem, Nederland, en werd opgericht in 1989. Rob Westerhoff, de directeur blijft aan boord en blijft het bedrijf leiden en verder ontwikkelen.

De economische kracht van Nederland maakt dit een belangrijke markt in Europa, en derhalve was het vestigen van een lokale aanwezigheid een primair doelwit van de expansiestrategie van Infinigate. Met de overname van CRYPSYS sluit Infinigate een aanzienlijke geografische kloof in Noord-Europa en breidt het zijn aanwezigheid verder uit naar 10 landen.

David Martinez, oprichter en CEO van Infinigate verklaart: “Vanwege de duidelijke focus op IT-Security en de succesvolle ontwikkeling ervan, is CRYPSYS een ideale fit voor de Infinigate Group. Met CRYPSYS komen we een goede stap dichterbij het dekken van heel West-Europa.”

“Met Infinigate hebben we de perfecte partner gevonden voor de verdere succesvolle ontwikkeling van CRYPSYS”, voegt Rob Westerhoff, directeur van CRYPSYS toe. “Nu deel uitmakend van Infinigate kijkt het hele team ernaar uit om CRYPSYS naar een hoger niveau te tillen en haar missie om resellers succesvol te maken met IT-Security nog verder te versterken.”

Infinigate heeft de industriegemiddelde groei overtroffen met een jaarlijks percentage tussen de 20% en 30% gedurende de afgelopen 10 jaar. Deze sterke groei zette zich voort in de eerste 6 maanden van het lopende boekjaar (01 april – 31 maart) en Infinigate verwacht daarom het boekjaar af te sluiten met een omzet van meer dan EUR 400 miljoen.

Over Infinigate

Infinigate werd in 1996 opgericht als de eerste distributeur van internettechnologieoplossingen in Europa. Sinds 2002 richt Infinigate zich uitsluitend op de distributie van duurzame IT-Securityoplossingen voor de bescherming en verdediging van IT-netwerken, servers, apparaten, gegevens, applicaties en de cloud. Als een echte Value Added Distribiteur richt Infinigate zich op en ondersteunt innovatieve, beste IT Securityoplossingen die een hoog niveau van expertise en kennis vereisen. Infinigate biedt haar partners en verkopers een complete service om hun productportfolio aan te vullen met toegewijde technische, marketing-, verkoop- en professionele diensten. Na een aantal succesvolle marktintroducties en acquisities wil Infinigate zijn strategie van geografische expansie door heel Europa voortzetten. Tegenwoordig heeft de Infinigate Group ongeveer 300 werknemers en activiteiten in 10 Europese landen, waaronder Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Nederland, Zweden, Noorwegen, Denemarken en Finland. Het beslaat bijna 80% van de West-Europese IT-Securitymogelijkheden die zich als een toonaangevende Europese toegevoegde waarde-distributeur voor IT-Security hebben bewezen. Meer informatie op: www.infinigate.com.

Over CRYPSYS

CRYPSYS is een value-added distributeur, opgericht in 1989 en gevestigd in Nederland. Met een duidelijke focus op IT-Securityoplossingen bedienen we het IT-kanaal (resellers, systeemintegrators, providers, etc.) in Nederland, België en Luxemburg. Ons eersteklas IT-Security portfolio omvat flexibele en hoogwaardige IT Securityproducten en -services die zowel cloud, on premise als hybride oplossingen omvatten.