YubiKey Bio: veilig overal passwordless inloggen met je vingerafdruk

Yubico heeft op 4 november 2019 de nieuwe YubiKey Bio geïntroduceerd; een beveiligingssleutel waarmee je veilig en zonder wachtwoord kunt inloggen op computers, websites en servers. De nieuwe YubiKey Bio ondersteunt dezelfde authenticatieprotocollen als de YubiKey 5-series, waaronder: FIDO2, U2F, Smartcard en OTP.

Hiermee kun je de YubiKey Bio gebruiken om de toegang te beschermen tot onder andere Active Directory, Azure Active Directory, G Suite, IAM/MFA/SSO/PAM software, Password Managers en Social Media.

YubiKeys kunnen gebruikt worden voor 1-factor, 2-factor en Multi-Factor Authenticatie. Afhankelijk van het systeem dat je wilt beschermen kun je er dus voor kiezen om je identiteit te bevestigen met:

Alleen de YubiKey (alle YubiKeys en Yubico Security Keys)

Gebruikersnaam + Wachtwoord + YubiKey (Alle YubiKeys en Yubico Security Keys)

YubiKey + PIN-code (alle YubiKeys en Yubico Security Keys)

YubiKey + Vingerafdruk of PIN-code (YubiKey Bio)

Het voordeel van inloggen met een YubiKey is dat een YubiKey optimale bescherming biedt tegen moderne vormen van identiteitsdiefstal zoals phishing- en man-in-the-middle aanvallen. Waar een gebruikersnaam en wachtwoord altijd opgeslagen wordt op een server, zal een PIN-code of Vingerafdruk alleen lokaal op de YubiKey worden opgeslagen; deze informatie wordt dus niet over een netwerk verstuurd. Om meer te weten te komen over waarom Yubico beveiligingssleutels de beste bescherming bieden tegen digitale identiteitsdiefstal kunt u het blog van Davey Lodder van Infinigate lezen.

De nieuwe YubiKey Bio zal out-of-the-box werken met alle toepassingen welke ook de YubiKey 5-series ondersteunen. Dit betekent dat net als voor de 5-series de nieuwe YubiKey Bio geen aanvullende software of drivers vereist: het instellen van je vingerafdruk kan gewoon in je browser of native applicatie met ondersteuning voor FIDO2 authenticatie.

Neem contact op met Infinigate als u op de hoogte wilt worden gesteld wanneer de YubiKey Bio kan worden besteld en geleverd.